Gesztenyés kosárkák

2014.02.21 19:05

Gesztenyés kosárkák!

 

Hozzávalók:  30 dkg liszt

                       15 dkg vaj

                       10 dkg porcukor 

                        1 tojás sárgája 

                        1 ek tejföl 

 Töltelék:   1 cs gesztenyemassza 

                   2 db tojás 

                   1 kiskanál rumaroma

 

Elkészítés:  A hozzávalókból tésztát gyúrunk , hűtőben 1 órát pihentetjük. Diónyi nagyságú darabokat                                  csípünk  a tésztából és kibéleljük a formákat. A tölteléket elkészítjük, a gesztenyemasszát, tojás sárgáját és a rumaromát összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük majd a masszához keverjük.Megtöltjük vele a kosárkákat és előmelegített sütőben 180 fokon Kb. 20-30 percig sütjük.